Matt Beynon Rees – Secretul samariteanului

Atunci când Omar Yussef – profesorul de istorie din Betleem şi detectivul de ocazie pe care l-aţi întâlnit deja în romanele Crimele din Betleem şi Un mormânt în Gaza – pleacă la Nablus, cel mai violent oraş din Cisiordania, pentru a lua parte la nunta prietenului său, poliţistul Sami, nimic nu prevesteşte vâltoarea evenimentelor în care va fi implicat acesta. Sami este chemat să investigheze furtul şi returnarea misterioasă a unui pergament din Tora de o valoare inestimabilă, aflat în posesia comunităţii samaritenilor, o veche populaţie israelită. Dar această anchetă de rutină ia o întorsătură neaşteptată odată cu descoperirea cadavrului unui tânăr samaritean ucis cu bestialitate.

Omar Yussef porneşte în căutarea criminalului, ajungând rând pe rând în labirintul de alei înguste şi obscure din centrul vechi al Nablusului, în cuibul fanaticilor luptători Hamas, în sânul comunităţii închise a samaritenilor de pe Muntele Garizim sau în universul opulent al unui mare afacerist corupt, pe urmele unei intrigi financiare cu ramificaţii internaţionale şi ale unei complicate drame de familie.

Order Secretul samariteanului Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *