Mary Roach – Bagaj pentru Marte

1Spaţiul este o lume lipsită de lucrurile de care avem nevoie pentru o viaţă tihnită: aer, gravitaţie, duşuri fierbinţi, produse proaspete, intimitate, bere. Explorarea spaţiului seamănă întru-câtva cu explorarea umanităţii inseşi.
La câte poate renunţa cineva? Câte ciudăţenii poţi îndura? Ce s-ar întâmpla dacă n-ai mai merge timp de un an? Sau daca n-ai mai face sex? Sau daca n-ai mai putea mirosi o floare? Ce se întâmplă dacă vomiţi în cască în timpul unei călătorii în spatiu? Poate supravieţui o fiinţă umană unui salt de urgenţă la viteza de 27 350 km/h?
Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, agentiţle spaţiale se folosesc de tot felul de simulări spaţiale, care de care mai bizare. Aşa cum are să descopere chiar autoarea, e posibil să vezi spaţiul fără ca nici măcar să păraseşti Pământul. De la toaletele de pe navetele spaţiale până la testarea unui nou tip de capsulă spaţială NASA într-un crash test (cu un cadavru pe post de astronaut), Mary Roach ne face un tur incredibil al ştiinţei vieţii în spaţiu şi al spaţiului pe Pământ.

O carte pe cât de surprinzătoare, pe atât de amuzantă.
Janet Maslin, New York Times

Mary Roach este autoarea bessellerurilor Stiff: The Curious Lives Of Human Cadavers, Spook: Science Tackles The Afterlife si Bonk: The Curious Coupling Of Science And Sex.

Order Bagaj pentru Marte Preţ @ RON26,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *