Martha Bibescu – Jurnal berlinez ’38

UnknownPrincipesa Martha Bibescu, aflată împreună cu soţul ei la Expoziţia Aeronautică de la Berlin, scrie cu savoare, intuiţie şi fler despre personalităţile acelor vremi. Jurnal berlinez e o tulburătoare relatare şi o scriere extrem de acidă despre extremismul şi expansiunea totalitarismului. O femeie de o inteligenţă rar întâlnită pune de multe ori la punct mari bărbaţi ai lumii. În această carte scrie că ţările în care s-au instalat regimurile de dictatură sunt fie de sexul femenin, fie de sexul masculin. Mousolini şi Hitler sunt ca un cuplu. Se căsătoresc şi au ca domnişoare de onoare pe Goebbela, Ribbentrop, Starace, Ciano de Bono… Soţul e M, iar mireasa e H … Marşul nupţial? E din Lohengrin.

O carte de o francheţe cutremurătoare. Prin Martha Bibescu, România a uimit nu numai lumea diplomatică. Păcat că este prea puţin citită.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Martha Bibescu – Jurnal berlinez ’38”

  1. stefan valeria spune:

    Depaseste orice imaginatie!
    Este fascinanta…geniala! Martha Bibescu…desigur! Imi doresc sa citesc si alte carti scrise de Alteta Sa..Divina!

  2. stefan valeria spune:

    Divina!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *