Mark Vernon – 42 de gânduri profunde despre viaţă, univers şi tot restul

CartePatruzeci şi doi reprezintă, după calculele super-computerului Gândire Profundă din Ghidul autostopistului galactic, răspunsul la întrebările legate de Viaţă, de Univers şi de tot Restul. Bineînţeles că nu este vorba de un răspuns, ci de o glumă. Dar este oare o glumă amară, care implică faptul că, în cele din urmă, nu există un asemenea răspuns? Sau este o dovadă de înţelepciune, răspunsul nefiind constituit de abstractizări de tipul numerelor ci numai de viaţa realmente trăită?

Mark Vernon se inspiră din 42 dintre cele mai simpatice, mai înţelepte şi mai excentrice citate despre marile întrebări ale vieţii şi le foloseşte ca puncte de pornire pentru remarcile sale pline de miez. Capitol după capitol, autorul explică ce au avut de spus cei mai mari gânditori despre subiecte cum ar fi viaţa eternă, munca, dragoastea, sexul şi natura fericirii, îşi formulează propriile concluzii şi vă provoacă să gândiţi voi înşivă!

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *