Mark Twain – Sub cerul liber

UnknownAflat în Carson City, un orăşel din Nevada, Mark Twain privea cu interes căruţele încărcate cu minereu, care străbăteau necontenit uliţele târgului. Atras de mirajul aventurii, Twain şi-a încărcat calabalâcul într-o căruţă trasă de doi cai costelivi şi, împreună cu alţi trei vânători de himere, a pornit la drum într-o dimineaţă geroasă de decembrie. După două săptămâni prin deşertul îngheţat, Twain şi tovarăşii lui de călătorie au ajuns în ţinutul minier din districtul Humboldt. Zadarnic a hoinărit în căutarea comorii visate. Văzându-şi spulberate iluziile de îmbogăţire rapidă, Twain s-a văzut nevoit să-şi caute o slujbă. S-a angajat ca reporter la ziarul Daily Territorial Enterprise din Virginia City, pentru o leafă de 25 de dolari pe săptămână.
Peste ani, a aşternut pe hârtie amintirile din perioada când era căutător de argint, amintiri reunite în volumul Sub cerul liber. Un veritabil jurnal de ageamiu vânător de comori.

De acelaşi autor

Viaţa pe Mississippi. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *