Marius Barnard – Momente-cheie dintr-o viaţă în slujba binelui. Amintirile unui chirurg legendar

Unknown„Marius Barnard a fost membru al echipei care a efectuat primul transplant de inimă din lume, care va rămâne cel mai mediatizat eveniment medical din toate timpurile şi a pus medicina sud-africană în centrul atenţiei, lucru bine-venit într-o perioadă a istoriei noastre când eram o naţiune paria în întunecatele zile ale apartheidului. Ca doctor şi-a asumat responsabilităţile şi pe alte planuri – în zonele mai largi ale politicii şi finanţelor –, pledând pentru sănătatea şi bunăstarea semenilor săi.“ (Prof. Johan Brink, Departamentul de Chirurgie Cardiacă, Universitatea din Cape Town)

„Ca jurnalist care a relatat rolul lui Marius Barnard în primul transplant de inimă din lume, comentând mai târziu activităţile sale de parlamentar din balconul presei, am cel mai mare respect pentru enorma sa integritate şi, aproape la fel de important, pentru umorul cu care a făcut faţă vicisitudinilor vieţii sale îndelungate şi plină de evenimente.“ (John Scott, fost editor la Cape Times)

„Autobiografia lui Marius Barnard dezvăluie într-un mod captivant felul în care, de-a lungul fascinantei sale cariere (în medicină, politică şi industria asigurărilor), căldura, modestia, firea sa plină de compasiune şi sentimentul lui de justiţie adânc înrădăcinat se combină, făcându-l o persoană specială, care iubeşte oamenii şi este alături de ei.“ (Colin Eglin, fost membru al parlamentului Africii de Sud şi lider al PFP)

Order Momente-cheie Preţ @ RON80,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *