Mario Vargas Llosa – Adevărul minciunilor

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2010

„cartografierea structurilor puterii și pentru imaginile sale tranșante ale rezistenței, revoltei și înfrângerii individuale”

Viaţa este una şi nu are limite. Citirea romanelor sparge acest tipar şi ceea ce se dovedise unic se transformă în multe, în nenumarate vieţi. Fiindcă asta este marea putere a literaturii, iar volumul Adevărul minciunilor ne face părtaşi la ea. Lolita, Moartea la Veneţia, Străinul, Manhattan Transfer, Tropicul Cancerului sau Toba de tinichea sunt doar câteva dintre operele literare ale secolului al XX-lea despre care ne vorbeşte Mario Vargas Llosa în aceste pagini. Ne scoate la iveală o legatură intimă între lecturile sale şi posibilităţile de a ne extinde experienţa: „această dimensiune dintre viaţa reală şi dorinţele, fanteziile noastre care o vor mai bogată, mai diversă este cea care ne invadează imaginaţia”. Vargas Llosa a adăugat alte zece romane faţă de ediţia din 1990, pe care a şi revizuit-o, incluzând un epilog despre relaţia literaturii cu viaţa cititorilor, o temă dezbătută permanent, dar niciodată clarificată pe deplin, pe care acest mare scriitor o reia insistând asupra funcţiei literaturii, analizând prezentul şi viitorul cărţilor.

De acelaşi autor

Băieţii şi alte povestiri

Casa verde

Povestaşul

Rătăcirile fetei nesăbuite

Order Viaţă fără limite Preţ @ RON27,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *