Mario Vargas Llosa – Tentaţia imposibilului

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2010

„cartografierea structurilor puterii și pentru imaginile sale tranșante ale rezistenței, revoltei și înfrângerii individuale”

Tentaţia imposibilului nu este o carte care vorbeşte despre o altă carte. Mario Vargas Llosa plonjează în romanul Mizerabilii din perspectiva cititorului avizat, a entuziastului, a creatorului care ştie prea bine cum se construieşte o mare operă literară. Şi, astfel, descoperim mecanismele secrete care au pus în mişcare pana lui Victor Hugo pentru a crea celebra naraţiune romantică franceză. Însă el nu se lasă copleşit de cuvinte şi dezvăluie cheile specifice creaţiei scriitorului francez. Ne relevă acele semne care vorbesc despre un Victor Hugo scriitor, politician şi, mai presus de toate, uman – pur şi simplu un alt personaj al romanului, care ştie să se deghizeze în narator sau în protagonist şi care mai ştie inclusiv cum să dispară fără urmă în meandrele istorisirii.

De acelaşi autor

Rătăcirile fetei nesăbuite

Povestaşul

Elogiu mamei vitrege

Order Tentaţia imposibilului Preţ @ RON22,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *