Marian Neguţ – Tratat de microbiologie clinică

TRATAT.DE.MICROBILOGIE

Restructurările operate în această ediţie a tratatului răspund mutaţiilor actuale în patologia infecţioasă, reflectă progresele investigaţiei microbiologice şi urmăresc exigenţele din noul Curriculum de pregătire în specialitatea Medicină de laborator. A fost actualizată taxonomia şi importanţa în patologie a multor microorganisme. Au fost reconsiderate în prezentări corespunzătoare: sistemele comerciale microtest de identificare rapidă a microorganismelor cu semnificaţie clinică, metodele de biologie moleculară devenite curente în practica multor laboratoare pentru depistări, identificări, caracterizarea sensibilităţii la antibiotice şi tipizări ale microorganismelor importante în patologia infecţioasă. Diagnosticul micozelor este actualizat şi ilustrat cu fotografii de mare acurateţe şi s-a introdus un capitol privind diagnosticul infecţiilor determinate de bacterii şi fungi cu perete defectiv. În sfârşit, principiile managementului de calitate şi economic al laboratorului de microbiologie clinică au fost mai clar marcate şi actualizate.

Cuprins: I. Generalităţi. II. Investigarea etiologică a principalelor sindroame infecţioase. III. Aportul laboratorului clinic la iniţierea şi monitorizarea terapiei antimicrobiene. Rezultatele testării de rutină a rezistenţei la antibiotice ca tezaur public pentru supravegherea şi controlul rezistenţei la antibiotice. IV. Metode imunologice. Metode ale biologiei moleculare. Metode cromatografice şi de developare enzimatică în microbiologia clinică. V. Identificarea microorganismelor în laboratorul clinic. VI. Medii de cultură. Teste de identificare. Coloraţii. Diluanţi.

Adresabilitate: Medici de laborator, rezidenţi, microbiologi, infecţionişti, rezidenţi, studenţi.

Order Tratat de microbiologie clinică Preţ @ RON153,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *