Maria Brumariu – Mădălina, viaţa şi moartea unei vedete

15.00 – 7.50 Lei

Volumul Mădălina, viaţa şi moartea unei vedete, scris  pe seama mărturiilor foştilor apropiaţi ai  „fetei cu părul de foc“, , este un parcurs epic, senzitiv, de la primele clipe de faimă până la ultimele secunde din viaţa ei tumultuoasă. Autorii  Oana Bălan şi Maria Clara Brumariu încearcă să explice complexul de cauze care a dus la soluţia finală aleasă de artistă. Mărturiseşte despre suferinţele din dragoste ale artistei, despre dorinţa arzătoare de a ajunge şi de a rămâne în topuri, dar şi despre încercările disperate de a avea un copil. Mădălina Manole s-a sinucis la 14 iulie 2010, chiar în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani.

A fost la mine în casă de 30 de ori. Avea un sex-appeal extraordinar. Nu i-am făcut curte niciodată, dar stând de vorbă cu ea îţi dădeai seama cât de atrăgătoare era. Zglobie şi la ochi, şi la minte, şi la vorbă. Avea un timbru unicat, era inconfundabil, aşa şi-o aminteşte Horia Moculescu şi probabil aşa va rămâne şi în memoria colectivă: fata dragă, niciodată tristă, dar plină de mister.

S-a împărţit între doi bărbaţi

Viaţa Mădălinei s-a „construit” în jurul a doi bărbaţi – Şerban Georgescu şi Petru Mircea – pe care i-a părăsit atunci când a vrut. Şi dacă pe cel de-al doilea l-a lăsat în urmă într-un mod tragic şi ireversibil, controversata căsnicie cu Şerban Georgescu, mai în vârstă decât ea cu 17 ani, s-a încheiat în momentul în care artista a considerat că trebuie să iasă de sub „suveranitatea” regretatului compozitor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *