Maria Angels Anglada – Vioara de la Auschwitz

UnknownÎn lagărul de exterminare de la Auschwitz, condiţiile inumane de trai, abuzurile, pedepsele şi spectrul morţii fac parte din viaţa de zi cu zi a deţinutilor ca Daniel. Lutinist, evreu din Cracovia, supravieţuieşte în infern lucrând ca tâmplar. Comandantul lagărului, pasionat de muzică clasică, descoperă dintr-o întâmplare adevărata meserie a lui Daniel şi hotărăşte să-l pună la încercare: lutierul trebuie să făurească o vioara fără cusur. Daniel se supune, fără să-şi închipuie ce-l aşteaptă dacă nu duce sarcina la bun sfârşit.

MARIA ÀNGELS ANGLADA (1930-1999), licenţiată în Filologie Clasică, autoare de poezie, eseuri şi proză, este una dintre cele mai importante figuri ale Cataloniei secolului XX. După ce i s-a acordat premiul Josep Pla pentru primul său roman, Les Closes, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi si mai prestigioşi autori catalani, editarea în tiraje impresionante a operelor sale în catalană şi in numeroase alte limbi marcând recunoaşterea valorii scrierilor sale.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *