Margaret MacMillan – Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914

UnknownO carte de dimensiuni epice, alcătuită nu numai cu acribia istoricului, dar şi cu gândirea eliberată de clişee a analistului contemporan, interesat de comparaţii şi arcuri peste timp, a cărei poveste fascinantă se derulează în ritmul alert şi sincopat al unui roman de aventuri.

Un magistral tour de force prin istoria şi diplomaţia sfârşitului de secol al XIX-lea şi începutului de secol al XX-lea.
Într-un tablou panoramic care reuneşte informaţie istorică atent documentată, analize aplicate, revelaţii din arhive, fragmente de corespondenţă privată, dar şi anecdotică plină de culoare, portretizări expresive şi incursiuni pasionante în antropologia culturală, Margaret MacMillan explorează perioada premergătoare izbucnirii Primului Război Mondial, în încercarea de a descifra cauzele care au dus,după o îndelungată perioadă de pace şi prosperitate pe continentul european, la marşul nesăbuit către o conflagraţie de proporţii mondiale.
Order Războiul care a pus capăt păcii. Drumul spre 1914 Preţ @ RON69,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *