Marcus Mabry – Condoleezza Rice şi drumul ei către putere

Vechi jurnalist la externe şi editor, Marcus Mabry este şeful corespondenţilor de la Newsweek, răspunzând de departamentele interne şi internaţionale ale revistei. A câştigat numeroase premii pentru jurnalism, este un fost membru al Consiliului pentru Relaţii Externe şi autorul studiului White Bucks and Black-Eyed Peas: Coming of Age Black in White America. A absolvit Universitatea Stanford şi a studiat apoi la Institut d’Études Politique din Paris. Lucrările sale au apărut în Foreign Affairs şi New Republic, printre alte publicaţii, şi este un frecvent comentator la CNN, MSNBC şi la postul BBC în limba franceză. Este preşedintele Programului Albert G. Oliver din New York, datorită căruia studenţii străluciţi aparţinând minorităţilor sunt trimişi să studieze în şcoli particulare, şi mai îndeplineşte şi funcţia de guvernator al Overseas Press Club.

Condoleezza Rice şi drumul ei către putere este prima sa biografie, prin care descoperim femeia din spatele imaginii publice. Investindu-şi priceperea de jurnalist şi multă muncă în acest proiect ambiţios, şeful corespondenţilor de la Newsweek, Marcus Mabry, deapănă fascinanta poveste a vieţii de până acum a Condoleezzei Rice: de la copilăria petrecută în Alabama şi Colorado – unde i-a plăcut să patineze şi să cânte la pian – până la descoperirea afacerilor externe sub îndrumarea tatălui Madeleinei Albright, Josef Korbel, şi rolul jucat în implicarea Americii în războiul din Irak. Ce anume a condus-o la deciziile importante ale căror efecte Statele unite şi lumea întreagă le trăiesc acum? Cum va fi ea judecată de către posteritate şi ce o aşteaptă după încheierea mandatului lui George W. Bush? Mabry încearcă să răspundă la aceste întrebări prin schiţarea unui portret profund nuanţat al unei femei hotărâte, pline de contradicţii, dar a cărei putere este vastă – şi încă se află într-un proces de evoluţie.

Rice este o întruchipare a contradicţiei. Ca afro-americană care a crescut în Sud în perioada în care mişcarea pentru drepturi civile atinsese cea mai mare intensitate, propriile ei concepţii despre rasă sunt foarte complexe. Deşi a beneficiat de avansări în cadrul aparatului legislativ legat de drepturile civile şi şi-a câştigat simpatia populaţiei de culoare, ascensiunea ei are un caracter particular, fiind produsul hotărârii părinţilor săi de a o face „specială“.

Order Condoleezza Rice şi drumul ei către putere Preţ redus @ RON33,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *