Marc Sabatine – Date medicale esențiale

DATE.MEDICALE.ESENTIALEÎn era supraabundenței de informații, ne putem întreba, în mod firesc, de ce se impune necesitatea unui nou manual pentru medici. Adevărul este că, în special la început de drum, medicul primește mai puțin ajutor în stabilirea diagnosticului diferențial și a tratamentelor decât și-ar dori. „Date medicale esențiale” este rezultatul colaborării medicilor rezidenți și a experților universitari, dar și al eforturilor unei echipe de asistență medicală primară și medici specialiști de la Massachusetts General Hospital. Fără îndoială, lucrarea aduce o contribuție importantă în educația medicală și facilitează o abordare bazată pe dovezi. De asemenea, ajută la dezvoltarea abilității fiecărui medic de a evalua corespunzător şi în timp util un pacient, stimulându-l să analizeze datele care susțin diagnosticul și concluzia probabilă după intervenția terapeutică.

Lucrarea cuprinde 10 secțiuni care acoperă ariile medicinei, atingând punctele esențiale: cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, nefrologie, hematologie-oncologie, boli infecțioase, endocrinologie, reumatologie, neurologie, probleme chirurgicale, obstetrico-ginecologice și oftalmologice.

Unic în această carte:
Această a cincea ediție aduce mai multe îmbunătățiri: actualizarea fiecărui subiect, fotomicrografii suplimentare și adăugarea mai multor subiecte noi (de exemplu, tratamentul şocului anafilactic, abordarea problemelor nutriționale la pacientul spitalizat, efectele secundare ale chimioterapiei și tratamentul febrei la o persoană care a călătorit recent). Apare o nouă secțiune în care specialiștii medicali din afara ariei medicinei interne oferă informații de specialitate în ceea ce privește stabilirea unui diagnostic diferențial pentru prezentarea cu simptome comune și inițierea unei evaluări în așteptarea apelării la o consultație.

Public-țintă
Această carte este concepută pentru a oferi o rapidă, dar profundă abordare inițială a problemelor întâlnite de medicii rezidenți, dar și de medicii specialiști.

Order Date medicale esențiale Preț @ RON79,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *