Loretta Napoleoni – ISIS. Califatul terorii

UnknownAutoarea, renumită expertă în terorism pe plan internaţional, ne propune să trecem dincolo de titlurile senzaţionale, demonstrând că, deşi presa occidentală prezintă Statul Islamic drept o bandă de criminali aflată pe o pantă ascendentă, organizaţia propune un nou model de construcţie naţională. Purtând un război tradiţional de cucerire pentru a edifica o versiune de secol XXI a califatului musulman originar, ISIS se foloseşte de tehnologia modernă pentru a-şi recruta oamenii şi a colecta fonduri, angrenând, în acelaşi timp, populaţia locală în eforturile zilnice de administrare a noului stat.

Ridicându-se din cenuşa celorlalte proiecte jihadiste eşuate, Statul Islamic a dovedit o profundă înţelegere a mediului politic din Orientul Mijlociu, exploatând din plin tactica războiului purtat prin intermediari şi pe cea a utilizării statelor-fantomă.

„O contribuţie însemnată la înţelegerea evenimentelor din Orientul Mijlociu, cartea ISIS. Califatul terorii de Loretta Napoleoni refuză capcana clişeelor facile şi obtuze colportate în mediile occidentale cu privire la rezistenţă şi la islamismul radical. Autoarea reuşeşte să ne dezvăluie nebunia imperiului. Ne forţează să ne vedem pe noi înşine aşa cum ne văd ceilalţi. Ne pregăteşte pentru lumea care va veni cu adevărat, nu pentru lumea fantezistă pe care am încercat s-o creăm prin violenţă generalizată, ocupaţie brutală şi peste un deceniu de război.” – Chris Hedges, fost şef al biroului pentru Orientul Mijlociu de la The New York Times

Order ISIS. Califatul terorii Preţ @ RON24,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *