Lion Feuchtwanger – Falsul Nero

În provinciile de est ale Imperiului Roman, la unsprezece ani de la moartea împăratului Nero, senatorul Varro pune la cale un truc ingenios, un act subtil de răzbunare, pretinzând că împăratul trăieşte. Şi lovitura de stat reuşeşte. Olarul Terenţiu, care seamănă izbitor cu Nero, îşi joacă rolul cu succes. Numai că, fiind vanitos şi obsedat de putere, şi incitat de apropiaţii săi, acesta uită că nu este decât o marionetă. Una dintre cele mai cunoscute fraude politice din istoria lumii este pentru Lion Feuchtwanger – în al treilea an al dictaturii naziste – pretextul pentru o parodie grăitoare a triumviratului Hitler, Göring, Goebbels.

 

„Când, pe la jumătatea anilor ’30, Lion Feuchtwanger a început să scrie Falsul Nero, scopul lui era să publice un roman istoric care să fie o analogie a avenimentelor politice din Germania acelor ani şi să le ofere ceva speranţă opozanţilor lui Hitler, care constatau cu stupoare ascensiunea fulminantă a celui de-Al Treilea Reich.“

Ian Wallace, The Literary Encyclopedia

Order Falsul Nero Preţ @ RON39,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *