Liddell Hart – Istoria celui de al II-lea Război Mondial. Vol 1+2

Istoria celui de-al doilea război mondial,în două volume, este o lucrare de artă militară, aparent simplă, dar extrem de bogată în informaţie, reprezentând rezultatul multor ani de matură analiză.

Sir BASIL LIDDELL HART, unul dintre cei mai remarcabili analişti de istorie militară, s-a născut la Paris în 1895 şi şi-a făcut studiile universitare la colegiile St. Paul şi Corpus Christi din Cambridge. S-a înrolat în armată (Corpul regal de infanterie uşoară din Yorkshire) şi a luptat în Primul Război Mondial. În anul 1927 este trecut în rezervă, cu gradul de căpitan, datorită stării de invaliditate dobândite cu trei ani înainte. A elaborat mai multe studii de tactică militară şi s-a afirmat ca unul din promotorii dezvoltării forţelor aeriene şi blindate din armata engleză. În 1937 a devenit consilier al ministrului de război, post din care, un an mai târziu, şi-a prezentat demisia. Între anii 1925-1935, LIDDELL HART a fost corespondentul militar al ziarului Daily Telegraph şi apoi al cotidianului The Times până la izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. A ţinut prelegeri de tactică şi strategie la diverse colegii pentru pregătirea cadrelor militare din numeroase ţări. Este autor a peste 30 de cărţi ce i-au adus celebritatea în întreaga lume, dintre care Istoria celui de al Doilea Război Mondial reprezintă o operă cu o valoare neegalată de nici o altă lucrare din domeniu. A murit în 1970. „Puţin probabil să fie întrecută.” SUNDAY TELEGRAPH ” Cartea are distincţia geniului autorului – o claritate şi profunzime psihologică pe care nici un alt scriitor militar nu o poate atinge…va fi pentru mult timp citită cu plăcere şi bucurie de către toţi cei interesaţi de arta militară.” THE ARMY QUARTERLY ” Remarcabil de bună…o mină de informaţii corecte.” EVENING STANDARD ” O carte de anvergură şi de mare erudiţie, plină de analize psihologice şi cu strălucite studii strategice.” A.J.P.Taylor „Este o lucrare de artă militară, aparent simplă, dar extrem de bogată în informaţie, reprezentând rezultatul multor ani de matură analiză. Cu siguranţă, se constituie ca o carte de referinţă. Poarta amprenta autorului.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *