Lev Grossman – Codex

Prin Codex,  Lev Grossman spune povestea tânărului bancher, Edward Wozny, un workaholic al timpurilor moderne, care urmează să plece şi el, ca tot omul,  într-un concediu, pe care nu l-a mai avut de atâţia ani.  Apare o ducesă care îi face praf planul de călătorie. În mod miserios, îl roagă să o ajute la inventarierea bibliotecii sale, moştenite de la soţ.
Adevărata sarcină a lui Edward este să găsească prin sumedenia de cărţi ale femeii un codex extrem de vechi şi de valoros.  E de negăsit. În tentativa de căutare este atrasă şi Margaret Napier, specialistă în istorie medievală. Edward pune pasiune în treaba care i s-a dat. Apare o misterioasă legătură între carte şi un joc pe calculator. Care este aceasta, aflăm din carte.

Mulţi cronicari au comparat ţinuta cărţii cu Numele trandafirului a lui Umberto Eco şi Clubul Dumas a lui Arturo Perez-Reverte.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *