Lesley Downer – GHEISA. Istoria secretă a unei lumi pe cale de dispariţie

UnknownJaponia, Japonia şi fascinaţia pe care o exercită asupra oricărui european. Japonia modernă, cu tot ce înseamnă tehnologie de vârf, cu mâncărurile şi obiceiurile ei ciudate în ochii europenilor dar mai ales, Japonia veche, Japonia cea de demult, cu împăraţii şi dregătorii ei, îmbrăcaţi în straie specifice; cu samuraii ei, în stare să-şi dea viaţa pentru cei în slujba cărora erau; cu vârful mereu învăluit de ceaţă al muntelui Fijy, nelipsit din mai toate stampele vechi; cu minunatele ei pagode şi grădini artificiale; cu ricşele şi curtezanele plimbate în ele- gheişele.
Dar ce sunt gheişele sau, mai bine-zis, ce au fost ele odinioară, în anii de înflorire a Japoniei? Mai există oare gheişe în zilele noastre?
Întrebări incitante la care a încercat – şi a reuşit – să răspundă Lesley Downer, autoarea acestei minunate cărţi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *