Les Barbanell – Adio, vinovăţie! Cum să scapi de nevoia de a-i mulţumi pe ceilalţi

1Atunci când bunăstarea celorlalţi este tot timpul mai presus de nevoile tale, iar sentimentul de vinovăţie nu-ţi permite să refuzi solicitările neîntrerupte, începi să te simţi epuizat și gol pe dinăuntru. Les Barbanell oferă o serie de antidoturi pentru vindecarea de așa-numita „tulburare de personalitate altruistă”: exersarea artei de a spune „Nu”, reîndreptarea atenţiei dinspre ceilalţi către sine, eliberarea de traumele și abuzurile din trecut și reînvăţarea exprimării firești a emoţiilor. Odată scăpat de „dependenţa de a-i mulţumi pe ceilalţi”, un mecanism de apărare prin care ascunzi de fapt niște probleme nerezolvate, vei regăsi echilibrul sănătos dintre grija pentru tine și dorinţa de a fi o persoană „de treabă”.

Les Barbanell este psihoterapeut și supervizor la Institutul din New Jersey pentru Formare în Psihanaliză. Este specializat în tratarea depresiei, anxietăţii și tulburărilor de personalitate.

Order Adio, vinovăţie! Cum să scapi de nevoia de a-i mulţumi pe ceilalţi Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *