Leonard Oprea – Cămaşa de forţă

Forţa de persuasiune a omului Leonard Oprea a trecut prin sublimare alchimică şi asupra scriitorului. El trăieşte parabola, simbolul negru şi distopia cu un firesc în egală măsură deconcertant şi seducător. Deşi vibraţiile negative ale Cămăşii sale de forţă ajung la cititor nealterate de nici un calcul retoric, nu-ţi poţi dezlipi ochii de pagina de hîrtie, hipnotizat de iradiaţiile unor sensuri atît de la îndemînă şi atît de stranii totodată.
Leonard Oprea instituie un miraj al existenţei trăite nu doar cu un respect religios pentru valorile eticului, dar şi cu spaima inerentă oricărei trestii gînditoare ce-şi pune în criză înseşi fundamentele ontologice. Autor exemplar al categoriei rare a scriitorilor profetici, Leonard Oprea ştie, ca puţini alţii, să răscumpere deşertul fiinţei umane mizînd cu sublimă încăpăţînare pe triumful raţiunii şi al bunătăţii.

Order Cămaşa de forţă Preţ redus @ RON12,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *