Lawrence Block – Opt milioane de feluri de-a muri

UnknownMatt Scudder. Uneori detectiv particular. De obicei abonat al barurilor din Manhattan. În comparaţie cu tortura insuportabilă a abstinenţei de la whisky, a rămane în viaţă pare floare la ureche. Dar niciodată nu e atât de simplu. N-a fost simplu pentru Kim, în Opt milioane de feluri de-a muri, prostituata care voia să renunţe la meserie şi a fost ucisă. Nu e simplu nici pentru peştele ei, Chance, care crede că un fost poliţist alcoolic va reuşi să-l găsească pe criminal. Şi nici pentru Matt Scudder, care încearcă să supravieţuiască într-un oraş unde toţi se pricep cel mai bine să moară.

Lawrence Block este un etalon în literatura poliţistă, iar romanele cu Matt Scudder sunt printre cele mai reuşite din acest secol.” (Jonathan Kellerman)
„Doar mâna sigură a unui profesionist lucid ca Lawrence Block poate lua pulsul New Yorkului fără să greşească.” (
The New York Times Book Review)
„Block a reuşit să aducă ceva nou şi remarcabil în romanul cu detectivi particulari.” (
The Wall Street Journal)

De acelaşi autor

Când sfânta crasmă se închide

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *