Laura Jackson – Bono. Biografia

Biografia lui Bono nu este doar biografia unui star care şi-a cucerit (şi păstrat) fanii şi a câştigat o mulţime de premii. Pentru că şi-a dat seama că prin muzică poate da glas nu doar vocaţiei artistice, ci şi vocaţiei lui umanitare, care-l face să încerce să schimbe lumea. Rezultatele au fost spectaculoase: U2 deţine 22 de premii Grammy, iar pentru implicarea lui în problemele sociale, Bono a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare, premiul pentru „Personajul anului” al Academiei Grammy, a fost desemnat de revista Time drept „Omul anului” în 2005.

Laura Jackson scrie despre Bono, despre muzica şi viaţa lui, îi povesteşte succesele şi provocările, de la primul album până la turneul Elevation. Scrie despre U2 şi despre un nou tip de erou al vremurilor noastre, care nu se mulţumeşte cu statutul de vedetă şi alege să militeze pentru binele general. Bill Clinton, Tony Blair, Kofi Annan sunt printre cei pentru care a contat ce are el de spus despre problemele Lumii a Treia sau ale Africii. Frank Sinatra, Johnny Cash, Luciano Pavarotti, Bob Dylan se numără printre cei care i-au apreciat muzica şi cu care a colaborat.

Bono a ştiut să se înconjoare de oameni şi să-i ţină aproape, ca dovadă U2 e printre puţinele trupe rock care au rămas unite. După cum Bono, alias Paul David Hewson, e printre puţinele personaje din showbiz a căror viaţă e o pledoarie pentru normalitate.

Bono e profet şi preot, star şi simbol, un personaj emblematic care s-a folosit de vocea lui inconfundabilă pentru a seduce şi pentru a avea un cuvânt important de spus în muzică şi în activismul politic. U2 nu a privit înapoi şi, prin experimentele muzicale, prin arta spectacolului, U2 rezistă de mai mult de douăzeci de ani. Anthony Bozza, Rolling Stones

Îl admir nespus pe Bono, atât ca om, cât şi pentru dăruirea cu care promovează campania de a pune capăt poverii zdrobitoare reprezentate de datoria Lumii a Treia. Prin intermediul locului pe care îl ocupă în lumea muzicii şi a divertismentului, Bono a educat şi inspirat mii de oameni, în special tineri, să se implice în această chestiune politică vitală. Este un prieten adevărat al Naţiunilor Unite şi a reuşit să schimbe în bine viaţa săracilor lumii acesteia. Kofi Annan, fost Secretar General al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace

Order Bono. Biografia Preţ @ RON39,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *