Laura Ivanovici – Procesul civil pe înţelesul tuturor

Punctul de plecare al cărţii îl reprezintă, firesc, cererea de chemare în judecată, primul pas pe care trebuie să îl facă orice persoană pentru a pune în mişcare mecanismele statale în apărarea drepturilor sale. Autoarea oferă cititorului detalii necesare cu privire la introducerea cererii de chemare în judecată, conduita pe care trebuie să o urmeze pe parcursul procesului, poziţia pârâtului, asistenţa de care poate să beneficieze etc. În continuare, sunt prezentate căile de atac pe care le are la dispoziţie partea care consideră că a fost nedreptăţită prin hotărârea pronunţată de instanţă. În finalul cărţii, autoarea aduce în discuţie unele aspecte privind condiţiile de sesizare şi desfăşurarea procedurii în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Folosirea limbajului comun pentru explicarea noţiunilor, precum şi numeroasele exemple şi modele care însoţesc explicaţiile fac din prezenta carte un ghid practic, „pe înţelesul tuturor”.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *