Laura Esquivel – La fel de iute ca dorinţa

Scriitoarea mexicană Laura Esquivel dedică romanul La fel de iute ca dorinţa tatalui ei, telegrafist într-un oficiu poştal, la fel ca protagonistul povestii. Jubilo Chi trăieşte sub semnul unui clivaj perpetuu: provine dintr-o familie săracă, dar se căsătoreşte cu o femeie înstărită; se ocupă cu transmiterea cuvintelor, dar excelează în intuirea şi prelucrarea gândurilor celor din jur; e capabil să medieze pentru fericirea tuturor, dar face din propria familie captivă unei nefericiri neîntrerupte.
Mintea lui e un laborator unde se desfăşoară experienţe benefice pentru cunoştinte şi distrugătoare pentru sine. Peste ani, cea care  încearcă desluşirea misterului şi, totodată, împăcarea lui Jubilo cu soţia lui este Lluvia, fiica distribuită in rolul de cronicar al trecutului.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *