László Krasznahorkai – Satantango

1Dintr-o mică localitate maghiară se retrage progresul (a se citi orânduirea comunistă) în urma desființării unei cooperative agricole. Rămân în urmă o mână de oameni lipsiți peste noapte de un scop în viață, care încearcă să-și redescopere bruma de conștiință pe care regimul politic nu a reușit să le-o distrugă. Lipsiți de mijloace materiale și de un conducător, localnicii aleg să urmeze sfaturile unui escroc limbut șI simpatic, cu vocație de profet, care îi plimbă încolo și-ncoace, de nicăieri către niciunde, promițându-le un trai mai bun și un viitor care să însemne și altceva decât frecventarea birtului din sat.

Sinuciderea unei fetițe este evenimentul central al unei cărți în care temele principale sunt nepăsarea semenilor, imposibilitatea mântuirii și o gravă meditație asupra nimicurilor care ajung să umple o viață de om. Prozatorul maghiar făurește o lume închisă și îngustă, cu personaje la limita umanității, pe care le radiografiază cu incredibilă minuție, umorul negru fiind mijlocul fericit prin care amarul unei societăți fără suflet este contrabalansat și devine acceptabi

Order Satantango Preţ @ RON30,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *