Larry Watts – Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România

CarteDeşi România era bine-cunoscută pentru politica sa neconformistă din cadrul Blocului Sovietic, doar câţiva observatori din afară şi-au dat seama de gradul de animozitate pe care aceasta îl stârnea în cadrul URSS şi al altor aliaţi din cadrul Pactului de la Varşovia sau de cauzele punctuale ale acestei animozităţi. În anii 1980, mulţi analişti occidentali începuseră să pună la îndoială faptul că aparentele conflicte cu Moscova şi loialiştii sovietici erau reale. Fereşte-mă, Doamne, de prieteni examinează interesele strategice aflate în spatele relaţiilor antagoniste ale României cu „aliaţii” din Răsărit, motivaţiile incredibilei sfidări a ţării noastre la adresa Moscovei, metodele de „eliberare” militară şi de securitate din jugul sovietic, scopurile opoziţiei faţă de politicile de la Kremlin şi, mai ales, reacţia sovieticilor şi a loialiştilor din rândul membrilor Pactului de la Varşovia în cele mai înalte consilii ale acestora, aşa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanţi militari şi de organe ale securităţii statului.

De acelaşi autor

With Friends Like These…The Soviet Bloc’s Clandestine War Against Romania (Vol. I)

Cei dintâi vor fi cei din urmă. România şi sfârşitul Războiului Rece

 

Order Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România Preţ @ RON65,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

22 Responsesto “Larry Watts – Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România”

  1. Popescu Constantin spune:

    Doresc la modul cel mai sincer sa cunosc in totalitate adevarul istoric de felul cum am fost persecutati si furati de aceste popoare cum a fost Uniunea Sovietica,Ungaria,Bulgaria,si chiar Germania si care or mai fi fost .Eu la istorie in Romania la vremea mea am invatat minciuni securist comuniste .Va multumesc .C.P Ddin Melbourne.

  2. Popescu Constantin spune:

    Cum pot si eu sa cumpar aceasta carte ,am tot rugat ,dar nu am primit nici un raspuns,Platesc integral cartea plus transportul si ce o mai fi .Vreau sa cumpar cartea anului 2011 :FERESTE-MA,DOSAMNE,DE PRIETENI de LARRY L. WATTS.
    Multumesc multttt,

  3. Ilă Citilă spune:

    Ne scrieti datele de livrare pe carteaprinposta@bookiseala.ro. Ila

  4. BEKEREL spune:

    BRAVO BUCHISILA SI-TI MULTUMIM!

  5. nicolae spune:

    eu am citit toate cartile,se s/au scris dupa lovitura de stat,di 1989,in materie de politica,spionaj,amintiri,jurnale etc…aceasta carte,ar trebui,predata in scoli,alaturi de adevarata biografie a lui lenin. va multumesc,pentru ce faceti,pt.poporul roman

  6. Catalin Teodorescu spune:

    As dori sa achizitionez cartea lui Larry Watts „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”,in masura in care este disponibila.
    Multumesc,
    C. Teodorescu

  7. Ilă Citilă spune:

    Cu parere de rau, momentan volumul indisponibil, abia de marti un nou stoc intra in depozit. Daca nu e tarziu sa expediem marti, asteptam datele de livrare la carteaprinposta@bookiseala.ro Ila

  8. nelu 1 spune:

    in sfirsit am citit si eu un adevar spus de nicolae, ca in 1989 nu a fost revolutie ci lovitura de stat. este marele adeva pe care numai istoria il va recunoaste, dar va fi prea tirziu. autorii loviturii de stat au profitat dupa decembrie 1989 si ne-au dus la sapa de lemn.cartea nu am citit-o dar sper ca in scurt timp sa o pot citi. cititi si „destainuirile unui asasin economic”.

  9. Mada Marginean spune:

    Cartea se gaseste in librarii sau se poate comanda online pe anumite siteuri.

  10. Ilă Citilă spune:

    In acest moment poate fi achizitionata doar in unele librarii. De joi reintra in stoc si la noi. Ila

  11. Haimana spune:

    Care e situatia stocului la momentul asta?

  12. Ilă Citilă spune:

    O noua editie, in curand pe piata, momentan inca sub tipar. Ila

  13. aliodor spune:

    Cateva intrebari pentru editori si cititori: de ce cartea lui Watts este promovata atat de asiduu de Ioan Talpes si prietenii sai?

    Poate pentru ca prietenii lui Larry in Romania (din 1982 incoace) au fost si raman securistii si comunitatea de informatii at large?
    Larry Watts nu este primul agent convertit in istoric (formula care in US functioneaza mai greu) care scrie istorie romaneasca (Mihai Pelin, Alex Stoenescu, etc), mai pe romaneste: ‘bancu-i vechi, dar…”
    poete titlul unei viitoare carti dedicate fenomenului „fereste-ma doamne de prietenii secu’ …”
    Traiasca Romania, traiasca secu, murim-luptam, Ardealul nu cedam, noi citim, nu gandim…

  14. Cluju spune:

    Sincer, domnule Roncea, credeti ca Iliescu va fi vreodata condamnat pentru genocid impotriva poporului roman ?

  15. georgeta spune:

    Am o nedumerire si o intrebare :nici un scriitor roman nu a ,,deconspirat,,clandestinitatea serviciilor secrete straine .?

  16. Ioan spune:

    O carte deosebit de interesanta care arunca o alta lumina asupra perioadei istorice post belice;sigur raman cateva intrebari:de ce acum? de ce interesul major al unor oameni din serviciile secrete de a modifica in perceptia publica,imaginea conducerii Romaniei intr-o perioada delicata a istoriei noastre ?(patriotism???? planuri cu bataie lunga???)
    Nu stiu daca am fost chiar buricul pamantului in zona ,dar un spin permanent in coasta Moscovei ,tot am fost si santem;pe de alta parte aflam cate mijloace se se pot mobiliza la un moment dat in vederea obttinerii si pastrarii unor zone strategice de influenta pe termen lung;daca interesul celor care au publicat cartea este intr-adevar indepartarea de Moscova nici macar nu e rau,dar e bine ne amintim de faptul c.Ioan

  17. Sakura spune:

    Cartea mi-a fost recomandată de un prieten, dar acesta spune că în octombrie va apărea volumul 2. Este adevărat, cartea are mai multe volume?

  18. Ilă Citilă spune:

    Corect. Volumul 2 din acest titlu va apărea în toamnă. Ila

  19. rob spune:

    Cine a tradus cartea? Doresc sa aflu numele traducatorului, sau ale traducatorilor. Multumesc

  20. George spune:

    Rog,sa imi spuneti, cand apare volumulII,la aceasta carte ,rog sa fiu si eu instiintat. Va multumesc, pentru raspunsul d.stra. George

  21. Ilă Citilă spune:

    Din informatiile venite de la editura, se pare ca in acesta toamna vine volumul doi, inca nu stim exact in ce stadiu e, dar ne com interesa. Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *