Larry Jameson – Harrison. Endocrinologie

1Manifestările clinice ale tulburărilor endocrine pot fi explicate uzual luând în considerare rolul fiziologic al hormonilor, care sunt fie deficienți, fie în exces. Astfel, o înțelegere aprofundată a acțiunii și a principiilor hormonilor poate înarma clinicianul cu abordarea în mod logic a diagnosticului și cadrul conceptual de abordare a tratamentului. Primul capitol al acestei cărți, Principiile endocrinologiei, oferă această prezentare generală a „sistemului”. Folosind numeroase exemple de cercetare translațională, această introducere conectează genetica, biologia celulară și fiziologia cu fiziopatologia și tratamentul. Integrarea fiziopatologiei cu tratamentul este marca Harrison,și poate fi observată pretutindeni în capitolele ce urmează și care sunt orientate pe tulburări.

Cartea este împărțită în cinci mari secțiuni care reflectă rădăcinile fiziologice ale endocrinologiei :
(I) Afecţiunile hipofizei, ale tiroidei și ale glandelor suprarenale;
(II) Endocrinologia Reproducerii ;
(III) Diabetu zaharat, Obezitatea, Metabolismul LIPOPROTEINELOR;
(IV) Tulburări care afectează sisteme endocrine multiple și
(V) Bolile osoase şi ale metabolismului  CALCIULUI.

Deși Harrison-Endocrinologie are un format clasic ca organizare, cititorii vor simți impactul renașterii științifice pe măsură ce vor explora capitolele individuale ale fiecărei secțiuni. În plus față de avansurile dramatice provenite din genetică și biologie moleculară, introducerea unui număr fără precedent de medicamente noi, în mod particular în managementul diabetului și al osteoporozei, transformă domeniul endocrinologiei. Numeroase studii clinice recente implicând tulburări precum dibetul, obezitatea, hipotiroidismul și osteoporoza, furnizează dovezi puternice pentru luarea deciziilor medicale și tratament. Aceste schimbări rapide în domeniul endocrinologiei sunt captivante pentru noii studenți ai facultăților de medicină și subliniază necesitățile clinicienilor practicanți de a-și actualiza baza lor cunoștințe și abilitățile clinice.

Order Harrison. Endocrinologie Preţ @ RON149,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *