Kenzaburo Oe – J. Fiinţa sexuală

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1994

„care printr-o forţă poetică a creat o lume imaginară, unde viaţa şi mitul se condensează pentru a forma o imagine derutantă a lumii de astăzi”

J, protagonistul romanului lui Kenzaburo Oe, este un tânăr care se izolează treptat de soţie şi de prieteni, luptându-se cu demonii propriei sexualităţi şi cu o tragedie din trecut. J evoluează pe două fundaluri distincte: o cabană de vacanţă dintr-un cătun îndepărtat de pescari, în care sătenii ameninţă tăcut o femeie vinovată de adulter, şi, pe de altă parte, o metropolă cu un ritm al vieţii trepidant, unde fiecare mijloc de transport în comun poate deveni un loc în care să-ţi descoperi esenţa. În oricare dintre situaţii, personajul pendulează între homosexualitate şi perversiune, între intimitate şi spaţiu public, între adevăr şi simulacru. Cum realitatea cotidiană i se pare din ce în ce mai mult o amăgire, J se pierde îăn lumea chikan-ilor, agresorii sexuali din mijloacele de transport. Povestea lui nu este însă spusă cu milă sau dispreţ, ci cu profundă empatie, autorul reuşind să surprindă în chip magistral zonele gri de incertitudine care constituie însăşi natura umană.

Order J. Fiinţa sexuală Preţ @ RON14,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *