Julio Cortazar – Armele secrete

Povestirea „Funigei” din UnknownArmele secrete stă la baza celebrei pelicule Blow-up (1996) a lui Michelangelo Antonioni, cu Vanessa Redgrave şi David Hemmings în rolurile principale.

Ar fi de-ajuns doar acest volum, compus din cinci povestiri, ca să-l consacre pe Julio Cortazar. Armele secrete reprezintă o carte definitorie pentru stilul unic al scriitorului argentinian: realitatea şi visul se întrepătrund, cotidianul este punctat de tulburătoare evenimente inexplicabile, venite parcă dintr-un tărâm magic.

„Julio Cortazar ne-a oferit o operă derutantă, de o frumuseţe la fel de nepieritoare ca amintirea pe care i-o port.” (Gabriel Garcia Marquez)

„Realitatea lui Julio Cortazar este mitică: ea există şi dincolo de simţuri, invizibilă doar fiindcă nu ştim să întindem mâna la timp pentru a atinge prezenţa pe care o presupune.” (Carlos Fuentes)
de acelaşi autor:

Cartea lui Manuel

Pagini neaşteptate

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *