Julian Fellowes – Snobii

Julian Fellowes se impune prin debutul său ca un maestru al povestirii, cu personaje exemplare. Snobii este o poveste care ar face cinste unei Jane Austen contemporane, amintind şi de scrierile lui Anthony Trollope sau P.G. Wodehouse.

Edith Lavery, atrăgătoarea fiică a unui contabil destul de înstărit, îşi câştigă existenţa ca secretară la o elegantă agenţie imobiliară din Chelsea. Ţinând să urce pe scara socială, intră în casa familiei Broughton ca o vizitatoare oarecare şi face cunoştinţă cu Charles, conte Broughton şi moştenitor al marchizei de Uckfield, care administrează proprietăţile familiei din East Sussex şi Norfolk. Potrivit rubricilor de scandal din ziare, Charles ar fi un aristocrat foarte dorit ca soţ…

Julian Fellowes este desăvârşit în celebrarea şi ironizarea societăţii aristocratice. Lectura Snobilor este o plăcere vinovată, nu numai datorită intrigii alerte, ci şi suspiciunii după care Domnul Fellowes cunoaşte teritoriul chiar prea bine.”
J Harpers and Quee

„Fascinantă viziune, dar dacă societatea contemporană chiar arată astfel, atunci Apocalipsa ar trebui să vină cât de curând.” The Independent on Sunday

„O răpitoare comedie de moravuri povestită de un actor care se mişcă dezinvolt printre membrii aristocraţiei sfârşitului de secol XX, prezentându-ne în acelaşi timp slăbiciunile şi cusururile acesteia. Şi are destule de povestit.”
Daily Mail


Order Fascinantă viziune Preţ @ RON29,52

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *