Jules Verne – Testamentul unui excentric

UnknownLa moartea sa, William J. Hypperbone, un milionar excentric din Chicago, doreşte să lase o mare parte din averea sa, adică suma de 60 de milioane de dolari, primei persoane care termină cu bine un concurs inventat de el, în care jucătorii sunt precum nişte jetoane, iar tabla pe care trebuie să se deplaseze este, de fapt, suprafaţa Statelor Unite ale Americii (numite Uniunea, în acea epocă).

Testamentul unui excentric este o acţiune savuroasă. În testament este înscrisă această ultimă şi neobişnuită dorinţă a sa este citit de către avocatul lui, Maître Tornbrock. Sunt traşi la sorţi următorii concurenţi: Max Réal (un pictor francez, care e însoţit de partenerul său, Tommy), Tom Crabbe (un uriaş, care participă cu antrenorul lui, Ioan Milner), Hermann Titbury (şi soţia, Kate), frumoasa vânzătoare Lizzie Wag (şi o prietenă de-a ei, Jovita Foley), Hodge Urrican (un marinar morocănos, însoţit de partenerul său, Turk) şi doamna T. Harris Kymbale (un reporter pentru ziarul „La Tribune” care e pe cont propriu şi va transmite mereu articole despre desfăşurarea competiţiei). Dar lucrurile se complică atunci când un concurent misterios, al şaptelea, pe care ceilalţi îl cunosc doar cu numele „XKZ”, îşi face apariţia în joc…

De acelaşi autor

Robur Cuceritorul. Stăpânul lumii (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *