Jules Verne – Şcoala Robinsonilor. Raza verde

UnknownŞcoala Robinsonilor. Godfrey, un tânar de 22 de ani, locuieşte cu unchiul său, bogatul lord William W. Kolderup. Înainte de a se căsători cu tânara şi frumoasa Phina, el doreşte să facă o călătorie pe mare. Aşadar, când unchiul său îl trimite să viziteze Noua Zeelandă la bordul vasului Dream, e mai mult decât fericit. Din păcate, nava se scufundă iar Godfrey, supravieţuind naufragiului, trebuie să trăiască într-o lume sălbatică. Astfel, tânărul va învăţa în timpul nedoritului exil ce înseamnă să fii curajos şi, mai ales, care sunt adevăratele valori în viaţă…

Raza verde

Raza verde este o iluzie optică produsă în momentul răsăritului sau al asfinţitului, când, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, un punct verde este zărit deasupra soarelui şi o rază de aceeaşi culoare se lasă văzută. De obicei, acest fenomen se observă acolo unde orizontul este larg, aşa cum se întâmplă pe ocean. Jules Verne este primul autor care a scris despre acest fenomen, în cartea „Raza verde”. Eroii romanului încearcă, plini de răbdare, să observe acest fenomen undeva în vecinătatea Scotiei (o zonă cu vizibilitate redusă, din cauza ceţii dense). După numeroase încercări de a surprinde misterioasa apariţie, eşuate din cauza norilor, a păsărilor sau a stării neprielnice a vremii, atenţia personajelor principale este distrasă chiar în momentul în care raza verde este perfect vizibilă.

De acelaşi autor

Capitanul Hatteras. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *