Jules Verne – Pilotul de pe Dunăre

UnknownPublicată pentru prima dată în anul 1908, la trei ani după moartea lui Jules Verne, şi această carte a fost revizuită, ca majoritatea textelor apărute postum, de către fiul lui Verne, Michel. Parte a seriei „Călătorii extraordinare”, Pilotul de pe Dunăre a avut, iniţial, un alt titlu: „Frumoasa Dunăre galbenă” (fr.”Le Beau Danube Jaune”, n.r.).

Krusch Ilia este un pescar maghiar paşnic, care decide să urmeze cursul Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră, şi să trăiască în tot acest periplu doar din roadele pescuitului. El decide în cele din urmă să fie însoţit în călătoria sa de un anume domn Jaeger. Dar acest pasager este nimeni altul decat Karl Dragoch, şeful poliţiei, care a găsit astfel o modalitate de a trece neobservat şi de a monitoriza traficanţii de pe marele fluviu.

De acelaşi autor

Satul aerian. Spărgătorii blocadei (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *