Jules Verne – De la Pământ la Lună

CarteRomanele lui Jules Verne sunt renumite pentru acurateţea predicţiilor tehnologice, nu degeaba a fost numit autorul un adevărat maestru al cărţilor de anticipaţie. Mărturie în acest sens este şi romanul De la Pământ la Lună, în care trei oameni ajung în spaţiul cosmic la „bordul” unei capsule, acţiune comparabilă cu renumita misiune Apollo, în care trei astronauţi sunt trimişi în spaţiu din Florida. Chiar dacă, în roman, instrumentul de călătorie nu a fost o rachetă, ci un obuz gigantic, putem spune că lui Jules Verne îi aparţine prima experienţă de călătorie cosmică. O călătorie imaginată, dar aproape profetică.

În De la Pământ la Lună, nava spaţială este lansată din Tampa (Florida), foarte aproape de actuala bază NASA, de la Cape Canaveral. Astfel începe aventura fantastică a trei oameni care, în urma unui pariu între artilerişti, au fost proiectaţi în direcţia Lunii, cu ajutorul unui obuz gigantic. Calculele de călătorie imaginate de Jules Verne se dovedesc a fi foarte aproape de cele reale, deşi la acea vreme nu existau cunoştinţele de astăzi despre spaţiul cosmic.

De acelaşi autor

O călătorie spre centrul Pământului. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *