Jules Verne – Casa cu aburi

CarteRomanul Casa cu aburi, semnat de Jules Verne, povesteşte călătoriile unui grup de colonişti britanici în India. Mijlocul lor de transport este o nouă invenţie a celebrului autor: o casă pe roţi trasă de o locomotivă mecanică în formă de elefant. Verne foloseşte acest mecanism pentru a purta mintea cititorului în India secolului al XIX-lea. Acţiunea romanului cuprinde importante date istorice şi comentarii sociale.

Acţiunea are loc în preajma anului 1857, imediat după terminarea Revoluţiei Indiene împotriva dominaţiei britanice. Cartea a mai fost publicată şi cu un alt titlu, „Sfârşitul lui Nana Sahib”, ce se referă la apariţia în roman a unui personaj istoric real, liderul rebel Nana Sahib, un erou pentru indieni şi un ucigaş necruţător pentru englezi. Potrivit documentelor istorice, Nana Sahib a dispărut odată cu înfrângerea rebeliunii indiene. Jules Verne propune prin romanul său Casa cu aburi o versiune fictivă a vieţii vestitului lider indian.

De acelaşi autor

Burse de călătorie. (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *