Joseph L. Badaracco Jr. – Probă de caracter

UnknownCe are de învăţat un lider de afaceri din literatura serioasă? Veţi fi surprins să aflaţi. Cele mai dificile teste la care sunt supuşi liderii de afaceri le pun la încercare deopotrivă abilităţile şi caracterul. Un lider se dezvoltă făcând faţă acestor încercări – dar numai dacă îşi pune anumite întrebări dificile despre sine. Joseph Badaracco susţine că literatura îi ajută pe lideri să găsească răspunsuri personale la întrebări foarte specifice. Literatura serioasă oferă perspective noi şi bogate asupra dilemelor fundamentale cu care se confruntă managerii şi directorii din ziua de astăzi. Toate acestea în timp ce sunt puşi la încercare, făcuţi mai puternici sau dimpotrivă, mai slabi, de experienţele prin care trec. Aceste experienţe fac mai profundă cunoaşterea de sine a liderilor, permiţându-le să fie mai eficienţi. Badaracco examinează opt provocări universale cu care se poate confrunta un lider, prin intermediul unor poveşti celebre.

Nu se întâmplă prea des să găseşti o carte de afaceri care este realmente diferită. Iar când acea carte te face să reflectezi la afaceri şi la viaţă îţi dai seama că ai dat peste ceva cu adevărat special. Pentru mine, Probă de Caracter a lui Joe Badaracco este o astfel de carte. Comcast Cable Communications.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *