Jose Saramago – Omul duplicat

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1998

prin parabolele sale susţinute de imaginaţie, compasiune şi ironie, ne dă posibilitatea continuă să înţelegem o realitate iluzorie

Tertuliano Maximo Afonso, protagonistul romanului Omul duplicat, este profesor de istorie la liceu. Este divortat, deseori deprimat si duce o viata de rutina. Urmind sfatul unui coleg de a incerca sa se distreze puţin, într-una din zile îşi închiriază un film, care însă nu-i face nici o plăcere. Târziu în noapte, se trezeşte din somn cu sentimentul că există o prezenţă străină în casă. Revine în sufragerie, unde lăsase deschis video-player-ul cu filmul înăuntru, şi descoperă figura unui actor care îi seamană absolut perfect. Din acest moment, povestea se va transforma într-un thriller, în care victima se află în căutarea propriei identităţi – dacă nu a acelei ordini ce trebuie descifrată în orice haos.

Omul duplicat este, într-adevăr, un formidabil eseu asupra identităţii, asupra relaţiei dintre noi şi ceilalţi, asupra condiţiei umane.” (Diario de Noticias)

De acelaşi autor

Peştera

Toate numele

Order Omul duplicat Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *