Jose Freches – Gandhi. Un soldat al păcii. Vol 1

Un bărbat fragil, înfăşurat în khadi, zâmbeşte mulţimii. Fraţii săi indieni au venit să-l aclame, pe el, cel care le-a promis să îngenuncheze Imperiul Britanic prin nonviolenţă. Destinul unui întreg popor este în mâinile lui. Mahatma Gandhi este pe cale să intre în istorie.

Viaţa sa a fost o îndelungată luptă, pe care José Frèches o evocă în această frescă vie şi pătrunzătoare in doua volume: primul – Sunt un soldat al pacii, iar al doilea – Si India va fi libera!

De la copilul timid, la adolescentul căsătorit prea devreme şi, mai târziu, la tânărul revoltat de ticăloşia segregării rasiale, Mohandas Gandhi a fost însoţit de o imensă sete de adevăr şi dreptate. Atunci când s-a decis să lupte împotriva tuturor discriminărilor, înarmat de forţa spiritului şi de voinţă, a devenit un veritabil soldat al libertăţii.
Volumul al doilea acoperă perioada dintre 1915, anul întoarcerii lui Gandhi în India, şi 1948, anul morţii sale. Cititorul îl va însoţi în numeroasele sale călătorii, în regiunile cele mai sărace, pentru a predica nonviolenţa, dragostea faţă de viitor şi toleranţa. Gandhi va fi arestat, va suferi de foame, va evada din închisoare şi va fi asasinat pe 30 ianuarie 1948.

De acelaşi autor

Împărăteasca mătăsii. Uzurpatoarea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *