Jorge Luís Borges – Arta poetică

1Cum nu ar fi putut fi inventat decât de el insuşi, Jorge Luís Borges trebuie că a existat. Astfel, cel mai semnificativ scriitor în limba spaniola de la Cervantes, Borges este, împreuna cu Trakl, Proust, Kafka, Th. Mann, Joyce şi Garcia Marquez, unul din autorii în lipsa cărora secolul XX ar trebui uitat mai repede. Probabil cel mai influent autor al ultimilor cincizeci de ani, acest orb clarvăzător ca Homer şi Joyce îşi datorează faima stilului şi inteligentei sale unice. Molipsitoarea sa Arta poetică este o introducere succintă şi delicată în arabescurile literaturii; ea denotă o cultură inuman de profundă şi extinsă pe care cititorul nici nu are de ce şi nici nu o poate ocoli citind-o.

Dacă puţini scriitori de-a lungul istoriei au fost atât de învăţaţi ca Borges, nici unul dintre ei nu şi-a purtat greutatea ştiinţei lor cu atâta uşurinţă şi atât de umil. (New Yorker)

De acelaşi autor

Texte captive


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *