Jordan Sonnenblick – Tobe, fete şi placinta periculoasă

UnknownCând fratele său mai mic este diagnosticat cu leucemie, Steven, un adolescent în vârstă de 13 ani, încearcă să nu cadă pradă disperării şi să nu-şi schimbe prea mult stilul de viaţă. Se pare însă că nu e un lucru atât de simplu, mai ales că toată lumea lui e dată peste cap… „Să ai un frate este foarte nasol. Să ai orice fel de frate ar fi nasol, mă gândesc, însă în mod special să ai un frate ca Jeffrey este un coşmar fără sfârşit. Imaginează-ţi că ai fi Regele Planetei timp de opt minunaţi ani, şi apoi, aşa, din scurt, ai fi retrogradat la „Viceregele Planetei”? Şi nici măcar nu pentru că e mai drăguţ decât mine, deşi şi asta contează destul. Am părul şaten şi drept, ca şi cum l-ar fi lins vaca, ochelari de câţiva centimetri grosime şi aparat dentar de parcă aş fi încercat să înghit un tren făcut praf. El însă are dinţii perfect albi, vederea de vultur şi zulufi blonzi ca îngeraşii pe care-i vezi pe afişele de la ora de artă. Şi nu e pentru că mă urăşte – nici pe departe. Adevărul este că mă idolatrizează. Şi exact asta e problema: puştiul ăsta se ţine după mine de parcă aş fi Elvis. Şi, în timp ce el este foarte drăguţ şi coada mea oriunde merg, îmi distruge toate lucrurile, inclusiv orgoliul şi sănătatea mintală…”

„O carte curajoasă… Jordan Sonnenblick trece prin ea cu atâta farmec şi elan, încât uiţi pentru o secundă că îţi frânge inima.” Frank McCourt

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *