Jonathan Coe – Ploaia înainte să cadă

1În Ploaia înainte să cadă se desfăşoară destinul unor femei din aceeaşi familie, unite nu doar prin legăturile de sânge, ci şi prin întorsăturile unui destin aspru, care pare să urmeze un model prestabilit. Înainte de a muri, bătrâna Rosamond îşi înregistrează tulburătoarea poveste pe patru casete audio destinate lui Imogen, nepoata verişoarei sale, oarba din fragedă copilărie. Relatată într-un mod inedit, cu ajutorul a douazeci de fotografii evocatoare, înşirate în ordine cronologică, povestea lui Rosamond dezvăluie un lanţ de evenimente tragice, în care iubirea şi ura se împart în mod egal între mame şi fiice.

„Romanul Ploaia înainte să cadă dezvoltă o istorie interesantă, care ascunde (ca mai toate istoriile de familie) nenumărate secrete şi minciuni şi conţine un tipar ce se repetă în chip frustrant generaţie după generaţie. Coe îşi manevrează personajele cu obişnuiţă şi cuceritoarea sa tandreţe, iar percepţiile sale sunt la fel de profunde ca întotdeauna.” (Sunday Times)

„Procesul formării şi deformării unui copil… într-o relatare sclipitoare şi emoţionantă.” (Times)

„Tot respectul pentru un scriitor bărbat care pătrunde pe un teritoriu ce aparţine în mod tradiţional femeilor şi reuşeşte să se achite cu atâta aplomb de sarcina asumată…” (The Telegraph)

De acelaşi autor

Ce hăcuială!

Order Ploaia înainte să cadă Preţ @ RON22,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *