John Grisham – Confesiunea

Confesiunea, noua carte a lui John Grisham, care va apărea la editura RAO, este o lucrare superbă de critică socială, ce continuă tradiţia literară a scrierilor din Jungla, carte a lui Upton Sinclair, apărută la începutul secolului XX.

Subiectul cărţii este legat de pedeapsa cu moartea şi consecinţele executării acesteia, fiind inspirat din fosta calitate a lui Grisham de activist şi membru al Consiliului Proiectul Inocenţilor de luptă pentru exonerarea celor condamnaţi.

Asemenea celorlalte cărţi şi mai ales subiectului din Camera morţii, Grisham luptă împotriva pedepsei cu moartea, prin argumente etice şi morale. Scris ca un thriller – comentează The Washington Post – loveşte ca un ciocănel de verdict. Pe unii cititori îi va scoate din minţi. „Oricare ar fi părerile tale, nu citi această carte dacă vrei să stai pe piciorul dinapoi al fotoliului tău şi vrei să te relaxezi”, este de părere comentatorul prestigioasei publicaţii americane.

De acelaşi autor

Un altfel de Crăciun

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “John Grisham – Confesiunea”

  1. laura spune:

    E o carte captivanta, frustreaza si socheaza in acelasi timp si nu lasa cititorului posibilitatea de a intui ce urmeaza. Plina de intorsaturi cartea loveste in sistemul juridic american dar atinge si suferinta umana extrema traita de personajele ei. Cuprinde si subiecte de cultura generala care sunt asimilate cu usurinta de cititor, iar epilogul dezvaluie faptul ca cercetarile pentru aceasta carte au fost profunde si insotite de parerea unui profesionist.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *