John Battelle – Fenomenul Google

1Google este cel mai important motor de căutare actual. Intrând în joc mult după Yahoo, AltaVista, Excite, Lycos şi alte companii pioniere, Google a venit cu o abordare radical diferită, a redefinit ideea de marketing pe Internet, a supravieţuit perioadei de recesiune a companiilor virtuale şi a pornit cea mai amplă şi mai disputată ofertă către public din istoria firmelor de înaltă tehnologie.

Lucrarea «Fenomenul Google» reprezintă mai mult decât povestea, văzută din interior, a triumfului obţinut de Google. Este o ilustrare a trecutului, prezentului şi viitorului tehnologiei de căutare şi a impactului extraordinar pe care aceasta începe să-l aiba asupra culturii, marketingului, presei, întâlnirilor amoroase, pieţei muncii, asupra legislaâţiei internaţionale, libertăâţilor civile si aproape asupra tuturor sferelor de interes actual. Google a devenit poarta de acces către o informare rapidă. Sute de milioane de oameni o folosesc pentru a-si satisface dorinţele, nevoile, temerile, obsesiile, dând naştere la ceea ce autorul numeşte baza de date a intenţiilor. La acestea se adaugă alte baze de date ale miilor de afaceri online, toate la un loc constituind o mână de aur pe care organizaţii puternice (inclusiv guverne), ar dori să şi-o înşusească.

Pentru oricine doreşte să înţeleagă cum s-a impus Google de fapt şi însemnătatea unei lumi în care fiecare click poate fi stocat în memorie pentru totdeauna, cartea de faţă reprezintă o lectură extrem de agreabilă şi, totodată, instructivă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *