Johanna Spyri – Heidi

UnknownBucurându-se de o largă popularitate şi beneficiind de numeroase reeditări şi transpuneri pe micul şi marele ecran, „Heidi” (1880) este impresionantă povestire a „fetiţei munţilor”, inspirată din copilăria Johannei Spyri (1827-1901), petrecută în ţinutul Hirzul din Elveţia.

Destinul o poarta pe Heidi, o fetiţă de 5 ani, la oraş, în apropiere de Frankfurt, unde va întâlni prietenia adevărată şi o altă viaţă decât cea cu care fusese obişnuită. Prin inocenţa îi cucereşte pe toţi.  Dar dorul de munte, de Unchiul de pe Alm, de bunica, de Peter o va face să tânjească mereu după ţinutul miraculos al Alpilor elveţieni şi după viaţa minunată trăită acolo.

Heidi este o carte citită de zeci de generaţii. E povestea fetei orfane care se împrieteneşte cu oricine, dar dorul de locurile sale natale nu-i dă pace. Una dintre cele mai răscolitoare poveşti ale copilăriei oricărui european, dezrădăcinat.

De acelaşi autor

Cornelli

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *