Jill Bolte Taylor – Revelaţii despre creier

CarteÎn dimineaţa zilei de 10 decembrie 1996, Jill Bolte Taylor, specialistă în neuroanatomie, suferă un accident vascular cerebral, cauzat de o hemoragie severă, localizată în emisfera stângă. Făcând apel la cunoştiinţele ei despre creier, Jill sesizează cum, în numai patru ore, îşi pierde progresiv conştiinţa, până în punctul în care devine de-a dreptul incapabilă să scrie, să vorbească, să citească sau să-şi mai amintească ceva din viaţa ei de dinainte. Înainte ca emisfera stângă, lezată, a creierului — cea raţională, lucidă, care controlează orientarea spaţio-temporală — să devină nefuncţională, Taylor se trezeşte între două realităţi distincte şi, totodată, opuse: o stare de euforie indusă de emisfera dreaptă, preponderent kinestezică şi intuitivă, şi o stare total diferită, indusă de emisfera stângă, care controlează gândirea logică şi prin intermediul căreia autoarea îşi dă seama că suferă un accident vascular cerebral şi se mobilizează pentru a cere ajutor.
În cartea Revelaţii despre creier, Jill Bolte expune o viziune personală şi absolut unică asupra creierului uman şi asupra capacităţii acestuia de a se recupera după boală, cât şi o serie de revelaţii pe care le-a avut după incursiunea făcută în abisul minţii. Această carte, presărată cu explicaţii ştiinţifice, este un veritabil ghid de recuperare pentru cei care au suferit o leziune cerebrală, dar şi o mărturie, deopotrivă tulburătoare şi emoţionantă, care ne demonstrează că liniştea interioară este accesibilă oricui, oricând.
Datorită experienţei fără precedent relatată de autoare, cartea de faţă a devenit subiectul unui film, care este actualmente în producţie, în regia reputatului Ron Howard.

Order Revelaţii despre creier. Povestea unui specialist în neuroanatomie care a suferit un accident vascular cerebral Preţ @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *