Jesus del Campo – Ultimele dorinţe ale cavalerului Hawkins

DUPĂ ÎNTOARCEREA SA… din Insula Comorii, tânărul Jim Hawkins se gândeşte să redeschidă hanul „Amiralul Benbow”. Hotărât să renunţe la viaţa sa aventuroasă şi molipsit de spiritul Epocii Luminilor, îşi propune să afle cât mai multe despre lume ascultând poveştile oaspeţilor săi: un pirat englez obosit şi bolnav care doreşte să înveţe să citească, un iacobit scoţian întors dintr un lung exil în Canada, un cavaler prusac care colindă Europa pentru a uita de războaie, un spion veneţian urmărit de guvernul republicii sale, o doamnă burgundă care intuieşte izbucnirea revoluţiei în ţara sa.
IA NAŞTERE ASTFEL… un club improvizat de povestitori, care, reuniţi în jurul focului ori în grădină, la umbra palmierilor, vorbesc despre dueluri, escrocherii, naufragii, bătălii şi duşmănii. Oaspeţii hanului povestesc ca să alunge uitarea, ca să-şi păstreze istoriile vii. Din istoriile lor se desprinde dorinţa arzătoare a omului de a se răzvrăti împotriva destinului, de a se confrunta cu imensitatea lumii şi de a o lua cu asalt.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *