Jerome Jerome – Trei într-o barcă

indexPatru prieteni apropiaţi, George, Harris, Montmorency şi autorul, aflaţi în camera acestuia, stau de vorbă despre starea lor jalnică de sănătate. Harris se plânge de nişte ameţeli ciudate, care de cele mai multe ori îl fac să nu mai fie conştient de ceea ce face. George este într-o situaţie similară, iar autorul are convingerea că suferă de ficat. Concluzia aceasta a desprins-o după ce a citit într-o reclamă de pilule hepatice care sunt simptomele pe care le acuză bolnavii de ficat şi şi-a dat seama că el avea toate simptomele respective. De altfel, ori de câte ori se uita pe o astfel de reclamă, ajungea inevitabil la concluzia că suferă de boala împotriva căruia lupta medicamentul din respectiva machetă publicitară.

Pentru a mai estompa bolile de care fiecare era convins că suferă, cei trei prieteni iau o masă zdravănă, în timpul căreia decid că problemele de sănătate nu au decât o sigură cauză: surmenajul. Prin urmare, tot ce le rămâne de făcut este să-şi găsească un loc de refugiu care să le permită să se elibereze de stresul cotidian şi să le redea starea de sănătate. După mai multe propuneri de destinaţii, trei dintre prieteni cad de acord că cea mai bună variantă pentru o călătorie de recuperare este să o ia cu barca în jos pe Tamisa. Neatras de idee, Montmorency preferă să nu participe la aventura prietenilor săi, care vor trece prin situaţii dintre cele mai amuzante, pe parcursul deplasării lor pe Tamisa.

De acelaşi autor

Trei într-o barcă

Trei pe două biciclete

Order Trei intr-o barca Preţ @ RON6,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *