Jennifer Weiner – Super-tare la pat

CarteEroina romanului Super-tare la pat, Cannie Shapiro, este reporter la Philadelphia Examiner. Vreme de doua­zeci şi opt de ani lucrurile par să-i fi mers bine – desigur, au existat şi probleme cu noua orientare sexuală a mamei şi cu tatăl absent din vieţile lor în urma divorţtului, dar Cannie are prieteni cu care se înţelege minunat, pe Nifkin, terrierul ei, si o slujbă intere­santă. A căzut la pace chiar şi cu kilogramele în plus. Asta până când deschide paginile unei reviste pentru femei cu largă audienţă şi descoperă titlul „Cum să iubeţti o femeie corpolentă”, fix deasupra numelui fostului ei iubit. Şi da, despre ea e vorba, despre viaţa ei sexuală şi aspectul supraponderal. Distrusă şi umilită, Cannie ia o hotărâre plină de curaj. Într‑o călătorie de la Philadelphia la Hollywood şi inapoi, protagonista îşi pune în ordine viaţa, trecutul, pier­derile suferiţe şi reuşeşte să‑şi dea seama cine este şi cine poate deveni. Desigur, cu ajutorul umorului şi al stilului plin de neprevăzut al autoarei, care ne oferă o comedie ce se citeşte cu sufletul la gură.

Super-tare la pat este o comedie desăvirşită, despre o femeie ambiţioasă care îşi depăşeşte obsesiile cu mâncarea, silueta, familia şi descoperă un tip drăguţ… Un roman inteligent, scris cu mare eleganţă.” (
Glamour)
„O poveste plină de verva, încîntpătoare, nonconformistă!” (The Miami Herald)
„Extraordinar de amuzanta şi surprinzător de emoţionantă… o poveste cu adevarat originală.” (Cosmopolitan)
„Un scris liber, curajos, cu o distribuţie mereu crescândă de personaje trăsnite. Jennifer Weiner îşi trimite eroina să treacă prin cercurile iadului, dar o înarmează cu tot umor din lume.” (Newsday)

De acelaşi autor

Anumite fete


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *