Jennifer Egan – Închisoarea de piatră

resize.phpDoi verişori, cu o copilărie nefericită, care le-a influenţat ulterior viaţa, se reîntâlnesc în Europa de Est după douăzeci de ani, la reparaţia unui castel medieval, odată, mândria familiei. Construit pe un sistem de tunele şi peşteri secrete, cu o istorie de violenţe, Închisoarea de piatră invocă elemente din trecutul feudal: gemeni, o piscină, o baroneasă bătrână, un turn fricos. Reapar imagini de teroare, un prizonier pentru o crimă necunoscută şi mai ales povestea a doi verişori care duc cu ei păcatul unei crime din trecut. Aici intră în scenă personajul principal: Ray. Nimeni altul decât cel închis care scrie un scenariu pentru un curs de creative writting şi de aici ]ncepe nebunia.

Jennifer Egan reuneşte într-o formă bogată poveşti despre stafii, dragoste şi soartă, despre blestemele trecutului. Toate într-un univers încarcerat în elemente simbolice, în care nimic nu scapă fără a fi stigmatizat. O scriere alertă, plină de simboluri şi o crimă rămasă cu autor necunoscut.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *